Hoe werkt een elektrische fiets?

0

Een elektrische fiets of e-bike lijkt het meest op een normale fiets met een motor en accu om de fietser te helpen bij het overwinnen van heuvels en het dragen van zware lasten. Afhankelijk van de accu, het terrein en andere omstandigheden kan het bereik van een e-bike 10-40 mijl zijn voordat hij moet worden opgeladen. Een elektrische fiets werkt door de fietser te helpen bij het trappen met een motor die aan de pedalen is bevestigd. Het werkt het beste als de fietser trapt, maar het kan ook het trappen doen voor een uitgeputte fietser.

Volgens de wet is de motor beperkt tot 750 watt vermogen en mag de maximumsnelheid niet hoger zijn dan 20 mijl per uur. Steeds meer mensen overwegen een 5x elektrische als alternatief vervoermiddel voor boodschappen doen en korte woon-werkverkeer. Met de hulp van een elektromotor om te helpen bij het trappen, is de forens niet zo heet en bezweet wanneer hij op zijn werk aankomt.

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de geïnteresseerde persoon, van een kit die gemakkelijk aan de normale fiets kan worden bevestigd tot een speciaal gebouwde fiets, variërend in prijs van $ 500 tot $ 3000. Voor meer waar voor je geld is de beste optie om een kit te kopen en deze zelf te installeren. Sommige motoren hebben vanwege het extra gewicht een steviger frame en banden nodig dan normale fietsen. Neem contact op met de fabrikant voor de juiste framevereisten. Sommige van de nieuwere modellen verbergen de motor en batterij in het frame en werken geruisloos.

Een elektrische fiets kan onafhankelijk van de inspanningen van de fietser werken door een schakelaar te activeren of de fietser kan normaal trappen zonder de motor te activeren om de batterij te sparen. De meest efficiënte batterij is de lithiumbatterij, die oplaadt met heel weinig elektriciteit, maar duur kan zijn. De Loodaccu vraagt door het extra gewicht om een stevigere fiets maar is goedkoper. In dit geval zou er meer vermogen nodig zijn om het extra gewicht te dragen, daarom is het niet zo efficiënt.

Vanwege de wettelijke beperkingen heeft de bestuurder van een elektrische fiets geen rijbewijs, staatsbewijs of verzekering nodig en is het een perfect alternatief voor degenen die hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt. Voor langere ritten kan een elektrische fiets voorop bussen worden gemonteerd en hoeft de fietser zich geen zorgen te maken over lange wandelingen naar de bushalte.

Hoe werkt een elektrische fiets? Het werkt met behulp van een motor en batterij die kunnen worden geactiveerd om de fietser te helpen bij het beklimmen van heuvels en het behouden van snelheid. Het kan worden gebruikt om trappen te vervangen, alleen te trappen of gewoon om de vermoeide fietser te helpen. Elektrische fietsen winnen over de hele wereld aan populariteit en zijn een energiezuinig alternatief voor auto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *